הפסקת תרופות אחרי CBT

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

09/09/2019 | 14:57 | מאת: עופר

ד"ר שלום.אני בן 35 ולפני 10 שנים התחילו אצלי התקפי חרדה עזים.קיבלתי ציפרלקס 20 מ"ג יחד עם קלונקס 1 מ"ג. לפני כן, מגיל נערות כל הזמן סבלתי "מחרדה שקטה" ולא נזקקתי לתרופות עד להתפרצות התקפי החרדה. מאז התרופות אני מאוזן היטב. ברצוני לעשות טיפול CBT "טוב". האם לאחר ה-CBT יהיה אפשרי לשקול יחד עם הפסיכיאטר הפסקת התרופות? לפני שנתיים כאשר דיברתי עם הפסיכיאטר על נושא הפסקת התרופות הוא טען כי במקרה שלי שבגלל שההתקפים שלי היו מאוד חזקים וממושכים סביר שאזדקק לטיפול קבוע בדיוק כמו מי שיש לו כולסטרול בדם וזקוק לתרופות יום-יום. אשמח לשמוע חוות דעתך.

שלום עופר. לאחר תקופת טיפול כה ארוכה בהחלט מיתן לשקול הפחתת מינון בדרך להפסקה. CBT יכול לתת כילים להתמודדות עם הפרעת חרדה. כמובן שהייתי ממליץ לבצע הכל בהדרגה תחת ליווי פסיכיאטרי

מנהל פורום דיכאון וכאב