מצב בלתי נסבל- התקפים קשיפ

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

23/04/2019 | 22:56 | מאת: אורי

שלום רב. שנים אני לוקח ויפקס XR במינון 150 מ"ג בגלל חרדה כללית ודיכאון קל. הטיפול עזר באופן סביר. הרגשתי שיש מקום לשיפור ולכן העלתי את המינון ל-225 מ"ג משך 3 חודשים. עליית המינון לא רק שלא הביאה תועלת אלא גרמה לעצבנות רבה ותחושה כללית של עילפון. ירדתי חזרה ל-150 מ"ג המינון המוכר לי לפני 3 חודשים בציפייה להתייצב ולהרגיש סביר כי שהרגשתי. לצערי אין הדבר כך ואני סובל מהתעצמות בלתי מובנית בחרדות עד ממש התקפי חרדה עזים. האם 3 חודשים הם פרק זמן מספק בו המוח היה אמור להגיע לשיווי משקל כבר?אם כן, הכיצד זה שיש התקפי חרדה? האם במצב בו ישנם התקפי חרדה היית ממליץ להפחית צריכת קפה עד מאוד או אפילו להתנזר בתקופה זו?אשמח מאוד לתשובתך.מועדים לשמחה.

שלושה חודשים זה זמן סביר להתייצבות. ייתכן והתסמינים המתוארים הם חלק מהפרעת החרדה ולא בהכרח תופעות הלוואי. כדאי להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל (אם יש כזה). אין ספק הפחתת קופאין ופעילות גופנית יכולה לזרז תהליכי החלמה

מנהל פורום דיכאון וכאב