התגברות חרדה ודיכאון למרות תרופות

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

05/10/2018 | 00:23 | מאת: יאיר

שלום. אני בן 33 סובל מהפרעת חרדה. מטופל תרופתית בויפאקס XR במינון 150 מ"ג + קלונקס 3 מ"ג בכל לילה. לצד זאת שותה 1 ליטר קוקה קולה ליום ועם השילוב מרגיש מאוזן. כל פעם שאני מנסה אפילו בהדרגה להפסיק את הקולה אני מרגיש לאחר כמה ימים ממש התגברות של חרדות ודיכאון שלא עוזבות אותי. החזקתי מעמד בפעם האחרונה 14 שבועות ללא המשקה אך אני מאוד סובל מחרדה ודיכאון. הפסיכיאטר המטפל אומר שגמילה לא תמיד מצליחה ולכן המלצתו היא לחזור לשתות קולה שזה פחות נורא מאשר חרדה ודיכאון. כיון שנעשו ניסיונות תרופתיים רבים הוא איננו מוצא לנכון לשנות מינוני התרופות ומסרב בכל תוקף להעלות מינון הויאפקס מעל 225 מ"ג. האם 300 מ"ג ויאפקס XR יכול לפתור את הבעיה של הגברת החרדה והדיכאון ללא קולה בשל היותו מגביר יותר סרוטונין? מה דעתך על העצה של הפסיכיאטר, פשוט לחזור לשתות קולה? האם לאחר 3 חודשים מלאים ללא המשקה אפשר עדיין לשייך את תופעות הגברת החרדה והדיכאון כתופעות גמילה? בכל זאת אני שנים רבות שותה יום יום קולה.

איני רואה קשר בשלב זה בין הפסקת הקולה והתגברות החרדה. מינון ויאפשר 150 מג הוא מינון נמוך. הייתי ממליץ למצות את הפוטנציאל הטיפולי של הויאפקס גם במינויים גבוהים יותר

מנהל פורום דיכאון וכאב