ויאפקס שאלות בנושא העלאת מינון

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

04/08/2018 | 19:46 | מאת: קרן

במשך 6 שנים קיבלתי ויפאקס במינון 75XR. לטיפול בדיכאון וחרדה. בתחילת מתן התרופה קיבלתי 2 לוריוון לגיבוי ולבסוף נשארתי עם לוריוון אחד שהצטרף לכדור האריוס שאני מקבלת ללילה. בשנה האחרונה החיים שלי עבורו מהפך, העסק המשפחתי ניסגר, איבדתי 2חברים למחלת הסרטן והאחיינית שלי חלתה בקרוהן. לפני כשלושה שבועות עברתי התקף חרדה לא קל. רופא המשפחה הציע לאחר שיחה עם הפסיכיאטרית שלי להעלות את המינון ל 150XR. הוא הוסיף לי שוב 2 לוריוון למצב חירום. מיום תחילת העלייה יש לי הרגשה שאני שומעת את הלב שלי באוזניים, יש לי עצירות, מדיי פעם בחילות וכאבי ראש. הרעב ירד למטה. רציתי לדעת מה ההבדל בין המינונים? האם השינויי במינון מלחיץ אותי עד צורך לפנות ללוריוון שגורם לי לעייפות? האם יש סיכוי שתופעות הלוואי יעלמו? יש סיכוי שהמינון לא מתאים או שצריך לתת צאנס לעליה? ומה לעשות עם כאבי הבטן? שמעתי שיש כאלו שהוסף להם פרולול לדופק, אתה חושב שיש לזה מקום גם אצלי? האם העייפות תיגמר, במינון הקודם לא היה?

שלום קרן המינון הממוצע של ויאפקס XR עומד על 150 מ"ג. יתכנו תופעות לוואי בכל שינוי מינון, לרוב תופעות אלה חולפות בתוך שבועיים שלושה. חשוב גם להבין את תסמיני החרדה, כיוון שחלק מהתסמינים שאותם את מתארת כתפעות לוואי יכולים להיות קשורים גם להפרעת החרדה ואלה אמורים לסגת לאחר שהעלייה במינון תתן את אותותיה. העלאת מינון הלוריוון כתרופה לפרק זמן קצוב אינה בעייתיתי ויכולה לתת מענה עד להשפעה האופטימלית של המינון החדש

06/08/2018 | 12:15 | מאת: קרן

האם הרגעות כאבי הבטן וההצלחה לצאת בשירותים מראה על הטבה. העייפות עדיין ממשיכה ואיתה גם חוסר השינה.

בהחלט יתכן כי משובר במגמת שיפור

מנהל פורום דיכאון וכאב