סימבלטה דכאון ומינון

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

14/06/2018 | 00:08 | מאת: אני

שלום בגיל 24 נטלתי סרוקסט, נדמה לי במינון של 10 או 15 מג לכמה חודשי ם בודדים. הייתי אז בדכאון עמוק בגלל מחלה כרונית ובזכות הכדור פרחתי. אבל גם שמנתי 15 קילו. הפסקתי את הטיפול בלי תופעות מיוחדות. שקלתי בתחילת הטיפול 60 קילו והעליתי ל70 ומשהו. ולכן הפסקתי. כל השנים לא לקחתי שום כדור.מגיל 24 עד היום. כיום אני בת 41. בגלל העבר והעלייה הרבה במשקל, סובלת מדכאון ממושך מז'ורי, מתפקדת על המינימום, ל אנהנית מהרבה דברים, וגם מעדיפה להתבודד כך שסיטוצאיות חברתיות קשות לי. הומלץ לי לקחת סימבלטה, שידוע כפחות מעלה במשקל. התחלתי סימבלטה 30 מג במשך כחודש. ועכשיו אני שלושה שבועות על 60 מג._(אחד בבוקר אחד בערב)O. מלבד קצת עייפות בצהריים ותאבון שלדעתי קצת התגבר אין תופעות לוואי. אני כן רגועה הרבה יותר. המתח שהיה לי בגוף ירד מאוד. השינה שלי השתפרה ואני קמה קצת יותר רעננה. אבלמבחינת מצב רוח- אותו הדבר, לא השתנה דבר. בשונה ממה שהיה בגיל 24 שאחרי שבוע וחצי הרגשתי בשמים במינון קטן של סרוקסט. יכול להיות שזה בגלל שהיום אני שוקלת 25 קילו יותר מגיל 24 ולכן כמות הכדור שנספגת בדם נדרש ליותר ממה שבמשקל קטן יותר? יכול להיות שזה בגלל שאני לוקחת מפוצל בבוקר וברב (קל לי יותר אחרת יש לי בחילה או עייפות גדולה)? הבנתי ש60 מג סימבלטה שקול ל10 מג סרוקסט/ציפרלקס. זה נכון? ואחרון חביב. האם שיפור במבצ רוח אמור להופיע בתפתאומיות או בהדרגה והאם המשמעות שכדאי להעלות עוד מינון או להחליף כדור בשלב הזה? ושאלה אחרונה ברמת הסקרנות - הבנתי שבסימבלטה יש השפעה על עוד חומר במח אבל ההשפעה ניכררת רק במינונים הגבוהים. כלומר במינונים הנמוכים הסימבלטה מתנהגת כמו ציפרלקס ומשפיעה רק על סרטונין. אם כך מה נחשב מינון גבוה? תודה רבה. אני

שלשוה שבועות במינון הנוכחי היא תקופה קצרה מכדי להתרשם מהשפעת המינון. באים יש מגמת שיפור, דבר שנראה בהחלא מהתיאור מציע להתמיד ולהמתין עוד כשבועיים. אכן צימבלטה פועלת על שני מתווכים עצביים: סרוטונין ונוראדרנלין. כבר במינון הנוכחי השפעתם בהחלט מתקיימת

מנהל פורום דיכאון וכאב