העלאת מינון של כדורים חדשים

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

22/05/2018 | 03:58 | מאת: שואלת

שלום אני נוטלת סימבלטה כשבועיים 30 מג. תופעות הלוואי - עייפות גדולה. תאבון התגבר בימים הראשונים ונרגע. גם הבחילות. האם אפשרי כבר להעלות מינון ל60 מ"ג? האם כדאי לפצל, 30 בבוקר ו-30 לפני שינה? - מבחינת תופעות לוואי (אני מאוד רגישה לתופעות לוואי). האם פיצול עלול להשפיע על היעילות? ושאלה אחרונה- האם הכדור עוזר גם לחרדה חברתית (לקחתי אותו בעיקר לדיכאון אבל יש גם חרדה חברתית). לא מטופלת אצל פסיכיאטר, אלא דרך רופאת המשפחה. היא אמרה שזה אינדיבידואלי, העלאת המינונים ואני מתייעצת. תודה רבה

שלום לך. לדעתי הגיע הזמן לפגישה עם פסיכיאטר דווקא בגלל תיאור הבעיה ותופעות הלוואי. ככלל באם מדובר בתופעות לוואי המלצתי להמתין במינון הקיים עד להסתגלות. צימבלטה היא לא התרופה המועדפת לחרדה חברתית. הטיפול בחרדה חברתית צריך לכלול פסיכותרפיה עם עדיפות לטיפול CBT בקבוצה ןשילוב של תכשיר מקבוצת הSSRIS.

מנהל פורום דיכאון וכאב