תסמונת סיוגרן

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

15/12/2016 | 22:33 | מאת: גל

שלום. אני בת 27 וסובלת מסיוגרן ולאחרונה ישנה עלייה באנזימי כבד וכאבים באזור בטן עליונה ימנית. האם עלייה באנזימים מתרחשת אצל כל חולי הסיוגרן? כמו כן כיצד סיוגרן יכול להשפיע על הכבד? האם לעתים מגיעים למצב של השתלה? אשמח לתשובה מעמיקה

שלום המחלה בדר"כ אינה פוגכת בכבד. תתכן עלייה קלה בתפקודי הכבד. יש לבדוק מחלות דלקתיות וזיהומיות אחרות הפוגעות בכבד ונמצאות לעיתיים באסוציאציה עם SJOGREN. לרוב ניתן לבדוק זאת באמצעות בדיקות דם פשוטות וזמינות.

מנהל פורום דלקות מפרקים