כאבים בכרית כף רגל ימין

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

06/11/2016 | 20:11 | מאת: עדי

שלום רב, אני בחורה בת 33. לפני כחודשיים פרצה לי דלקת בבוהן רגל ימין. בבדיקת הדם התגלה ערך חומצה אורית 0.36. טופלתי באמצעות דיקלופנק והכאב חלף. לאחר כ3 שבועות הדלקת חזרה בשנית, חומצה אורית 0.35 ושוב קיבלתי את אותה התרופה, אלא שהפעם הכאב נותר לאחר נטילת התרופה במשך 10 ימים ובאזור נמוך יותר מהבוהן. ראיתי פדיולוג שאמר שמבחינתו הכל תקין ונשלחתי חזרה לרופאה המשפחה. נשלחתי לצילום, ששם שללו דלקת פרקים. ערך של חומצת השתן בדם היה 0.35. לאחר התייעצות של רופאת המשפחה עם הראומטולוג, התחלתי ליטול פרדיסולון למשך 7 ימים ולאחר יומיים נראה שהכאב חלף. האם ישנן עוד בדיקות שמומלץ לבצע במצב כזה? תודה, עדי

שלום הערכים שאת מציינת אינם ביחידות השגורות אך הם נמצאים בטווח התקין. הסבירות של GOUT שהיא המחלה הקשורה לרמת חומת שתן גבוהה באישה בת 33 שאינה סובלת מאי ספיקת כליות או צורכת אלכוהול בצורה קיצונית או נוטלת תרופות המעלות את רמת חומצת השתן היא קטנה מאד. קרוב לודאי שהבעייה אינה גאוט אלא דלקת מסוג אחר. פני לראומטולוג. בריאות שלמה

מנהל פורום דלקות מפרקים