מטרוקסאט

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

30/10/2016 | 19:13 | מאת: יניב

קבלתי מרשם למטרוקסאט כולל חומצה פולית . אני פוחד לקחת את התרופה כי מטרוקסאט הוא כמו כימותרפיה דרך הפה עם תופעות לוואי חומורות ומפחידות אותי. טופלתי בקיטרודה וגם ככה פוחד מתופעות לוואי האם תופעות הלוואי קשות ביותר ועד כמה חמצה הפולית מנטרלת את התופעות לוואי??? אנא עזרו לי בהסברים על התרופה . והאם היא הכרחית לטיפול בדלקת הפרקים ששהיא תופעת לוואי של הקיטרודה. תודה מראש

שלום הדיוחחים על דלקת מפרקים כתוצאה מטיפול ב KETRUDA נדירים אך בהחלט יתכנו כאבי מפרקים. אם הראומטולוג אבחן דלקת מפרקים שינן אפשרויות טיפוליות שונות שמטוטרוקסט היא אחת מהן. התרופה אינה פועלת ככמותרפיה במינונים אלו , אלא כנוגדת דלקת. התרופה בטוחה לשימשו כאשר היא נלקחת על פי הוראות הרופא. חומצה פולית מיועדת להפחית חלק מתופעות הלווא והיא חלק חיוני מהטיפול. בהצלחה

מנהל פורום דלקות מפרקים