כאבים בכף הרגל והקרסול

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

23/03/2016 | 15:49 | מאת: זוהר

שלום, אני מתעסקת בספורט ועיקר הספורט שלי הוא ריצה הייתי מבצעת אימוני ריצה , ולאחר הגברת האימונים והכנה למרתון החלו כאבים בכף רגל וצליעה ,אובחנו לי שברי מאמץ בכל עצמות המסרק במיפוי עצם בדרגה 1-2 לפני 3 חודשים ודלקת בכרית כף הרגל, אני ללא פעילות גופנית כלל ביצעתי פיזיותרפיה כל התקופה וללא הצלחה ביצעתי MRI ואלו התוצאות: שינוים בצקתיים לא מתקדמים בחלקו העמוק של הדלתואיד משני הצדדים. שינוים ארטרוטיים במפרק MTP של הבוהן הראשונה כולל מפרק מטטרסו ססמואידלי. מעט נוזל במעטפת של הגידים במדור הפנימי מפרק טיביו-טלארי ללא נוזל יתר. חשוב לציין שכל שאר הדברים יצאו תקינים בבדיקה כולל העצמות ללא אבחנה של שברי מאמץ, האורטופד אמר לי שהוא לא רואה בעיה אורטופדית שמצדיקה את הכאבים והצליעה שיש לי מהבדיקות,ביצעתי בדיקות דם ראומטיות ויצאו תקינות ללא עדות למחלה, אני רוצה להבין אם יש לי בעיה במפרקים אם זו דלקת? אין לזה טיפול? לא אוכל לחזור לרוץ יותר ולא ללכת נורמלי?

שלום קשה לומר מהנתונים שמסרת. הכאב שלך החל באופן ברור בסמוך לפעילות גופנית מאד מאומצת . זה מכוון לכך שהבעייה היא "מכנית" /שחיקתית וקרוב לודאי שרוב הממצאים המצויינים ב MRI קשורים לזה. לרוב זה מצריך עוד מנוחה. לעיתים רחוקות מאמץ מסוג זה חושף דלקת מפרקים. הקשר בין דרגת הכאב לממצאים ב MRI היא בדר"כ קלושה.

מנהל פורום דלקות מפרקים