אנקילוזינג ספנדיליטיס

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

04/02/2016 | 16:42 | מאת: אלינור פיין

שלום רב, אני סובלת מכאבי גב שבאים והולכים ככה למעלה מעשור. לפני כחודשיים וחצי כאבי הגב הוםיעו ולא הלכו.. החמירו וקיבלו אופי אחר ממה שהייתי רגילה. כאבים כמו בצקות לאורך עמוד השדרה- בגב התחתון וגם באמצעי- שכמות. ממש הרגשה שכאילו יש לי סימנים כחולים כשנוגעים ממש כואב, וזה היה מעיר אותי בלילה. עשיתי בדיקות דם ושקיעת הדם שלי היתה ממש מאצת והCRP גבוה. אושפזתי מחשש לחיידק שהתיישב לי איפשהו ולבסוף לארח בדיקות מקיפות צילומים וCT שחררו עם חשד לדלקת חוליות מקשחת. יש לי גם בני משפחה שאובחנו במחלה (דוד ודודה של אמא). שחררו אותי והפנו לטיפול במרפאות חוץ. הצלחתי לקבוע תור לראומטולוג בקופה שלא ממש ניסה להכיר אותי אלא זרם עם האבחנה בלי להתעמק ורשם לי ארקוקסיה במינון 90 מ"ג לחודשיים, ואז לעשות בדיקות דם על מנת לראות את מדדי הדלקת. רופאת המשפחה שלי אמרה שזה נראה לה הזוי ועלול לפגוע באיברים אחרים. יש לי תור לפרופסורית מומחה בעוד כשלושה שבועות. בינתיים אני מבולבלת ולא יודעת מה לעשות... עד עכשיו לקחתי ארקוקסיה 10 ימים והפסקתי וכשבוע אני בלי ארקוקסיה. יש לי כאבים אבל אני מצליחה "לשרוד" ללא משככים וישנה בלילות. סליחה על ההודעה הארוכה- השאלה שלי האם זה לא מסוכן שאני לא לוקחת אנטי דלקתי בינתיים? האם זה יכול לגרום להחמרה? או שכדאי כן לקחת? האם מקובל לתת את הכדור הזה לתקופה כזו ארוכה? תודה רבה מראש על היחס!

שלום דלקת מפרקים מקשחת היא מחלה שיכולה לגרום לכאבים עזים. הטיפול הראשוני הוא בתרופות כמו ארקוקסיה ודומות לה. במידה ומדובר באדם צעיר יחסית וללא מחלת לב, לחץ דם או כליות ניתן להשתמש בכדורים מסוג זה לאורך תקופה ממושכת לעיתים אפילו שנים. הכדורים מעניקים בדרך כלל הקלה משמעותית. במידה ותרופות אלו אינן משפרות את המצב בצורה מספקת החלופה היא תרופות הניתנות בהזרקה- בדרך כלל תת עורית פעם בשבוע עד פעם ב 4 שבועות -תלוי בתכשיר. טוב שאת הולכת לראומטולוג. המשיכי את המעקב. יש פתרון יעיל לבעייה. בריאות שלמה.

מנהל פורום דלקות מפרקים