וסקוליטיס?

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

13/12/2015 | 13:43 | מאת: מתן

רציתי לברר איך מאבחנים וסקוליטיס בכלי הדם בעיניים, ו/או במוח. אני שואל את השאלה הזאת כי אני סובל מדלקת מפרקים פסוריאטית, ולאחרונה יש לי נצנוצים והבזקי- אור בעיניים על סף השינה. מלבד ההבזקי אור בהירדמות יש לי גם הרגשה מוזרה בשוקיים בכפות רגליים וכפות ידיים של זרמים דקירות חום וכדומה, ולעיתים קצת חוסר תחושה במקומות הללו, כל זה בהירדמות וגם לפעמים ביום הזרמים והעקצוצים. אני עובר ברור נוירולוגי, אבל רציתי לדעת אם יכול להיות קשר לוסקוליטיס בעיניים והאם מה שאני מספר יכול להתאים לזה?, ואיך נהוג לאבחן את הדבר? תודה ושלום .

שלום דלקת מפרקים פסוריאטית בדר"כ לא קשורה בוסקוליטיס . האבחנה של וסקוליטיס בעין נעשית בדר"כ בבדיקה של רופא העיניים שיכול לראות באופן ישיר את כלי הדם. האבחנה של וסקוליטיס מוחית מסובכת מאד והיא שילוב של מממצאים קלינים והדמייה מוחית ולעיתים ביופסיה. זו מחלה נדירה .

מנהל פורום דלקות מפרקים