ANA חיובי

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

28/10/2015 | 14:08 | מאת: בנימין

שלום, אני בחור צעיר, וברקע קיים חשש שיש לי איזשהי מחלה מקבוצת המחלות הספונדילוארתרופתיות כדוגמת AS או פסוריאטיק ארטריטיס- דבר שנמצא כרגע בברור ובדיקות. רציתי לברר לגבי ana: מה המשמעות של הבדיקות האלה בחשד למחלה ראומטית אוטואימונית : הראשונה היתה - HOMOGENEO, והשנייה שנערכה שלושה חודשים לאחד מכן היתה ANA IFA NUCLEOLAR PATTERN 1:160 . האם תוצאות אלו מעידות על התפחתות מחלה אוטאימונית בפרק זמן זה ? ואם כן, האם זה יכול לאשש את החשד? וכן רציתי לדעת אם תוצאות אלו עשויות להצביע על מחלה אוטואימונית מסוג אחר ? (ולאו דוקא ראומטית). תודה

שלום מה שצריך להנחות בראש ובראשונה זה התלונות והממצאים הגופניים. בדיקת המעבדה לעזר בלבד ועלולה לבלבל. בחלק מהאנשים עם דלקת מפרקים פסוריאטית יש ANA חיובי.

28/10/2015 | 16:15 | מאת: בנימין

האם דלקת בעמוד השדרה יכולה לבוא לידי ביטוי באנטזיטיס בלבד של עמוד השדרה? ללא מעורבות של מפרקי עמוד השדרה ? יש דבר כזה? תודה

מנהל פורום דלקות מפרקים