diprospan 14mg/2 cc -betamethasone

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

04/10/2015 | 18:12 | מאת: אבשלום

שלום , אני בן 21. לפני כשנה-שנה וחצי, הופיע אצלי על המרפקים ומעט באוזניים פסוריאזיס. תוך מעט זמן (לא הרבה) החלו לי כאבי גב בעמוד השדרה, בברכיים, במרפקים, בכתפיים,בעצמות הבריח ובעצם החזה, כאבים. עברתי בדיקות רבות - הדמייה, דם וכו'. עד עצם הרגע הזה לא ברור לרופאים מה יש לי, והם לא יודעים בוודאות אם מדובר במחלה ראומטית או לא. לגבי בדיקות הדם: ESR - היה לאורך כל אותה שנה וחצי אמנם מעל לנורמה אך לא מאוד גבוה (22-39), ולאחרונה הוא עלה ל- 46 -62-64 , ואז ירד שוב לפני מספר ימים ל - 33. CRP - לאורך אותה שנה וחצי הוא היה תקין ופחות מ - 5, אולם לפני 4 חודשים הוא עלה בהדרגה : 9.41 - 21.37 - ולאחרונה ירד ל - 13.7 ולפני מס' ימים עוד ל- 7.26. בדיקת HLAB27 - שלילית. וMRI - עמ"ש ואגן - תקין. מכיוון שלאורך תקופה ארוכה לא ברור אם מדובר בדלקת מפרקים כלשהי הוצע כעת שאקבל באופן חד- פעמי את הזריקה הנ"ל - diprospan 14mg/2 cc -betamethasone כדי לראות מה השפעתה עלי ולבחון אם אכן מדובר בדלקת כלשהי בגוף. מה דעתך על כך ? האם זאת שיטה לאבחון? מה ניתן להסיק במתן זריקה זאת ? האם היא מסוכנת ? תופעות לוואי ? היא יכולה להחריף את מצבי ובעיקר את התלקחות הפסוריאזיס שכרגע הוא שקט ? האם היא עלולה להחריף את דלקת המפרקים באם קיימת לאחר שהחומר ייצא מהגוף? מודה על תשובתך.

שלום מתן קורס קצר של סטרואידים או זריקה היא שיטה שמשתמשים בה לעיתים כשיש חשד למחלת מפרקים דלקתית אך לא הצלחנו להוכיח אותה באמצעים אחרים. הדעות על המינון הנדרש כדי לקבוע תגובה חלוקות. זה מצריך תשומת לב גבוהה מצד הפציינט לגבי שינויים בתחושות/כאבים. בדר"כ זקוקים למינון גבוה יחסית של סטרואידים כדי להפחית כאב בעמוד שהדרה. פחות סטרואידים נדרשים להפחתת כאב במפרקים אחרים. כך שיתכן שרק חלק מהכאב יפלתו עם הטיפול וגם זה אומר משהו.

מנהל פורום דלקות מפרקים