קולכיצין נטילה מנעתית

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

26/08/2015 | 23:08 | מאת: פרס

לאחר שני התקפי גאוט. במידה וקיימת סבילות טובה לקולכיצין. האם רצוי לקחת קולכיצין ( 0.5) פעם ביום באופן מניעתי קרי כדי למנוע התקף נוסף?

שלום כדי להפחית את כמות ההתקפים מקובל ליטול 2 כדורי קולכיצין ביום במשך חצי שנה מההתקף האחרון בנוסף לטיפול באלוריל.

01/09/2015 | 00:54 | מאת: פרס

מחדד את השאלה: - לא מעונין לקחת אלוריל. - מקפיד על דיאטה מעט בשר ומעט בירה ( מנה פעם בשבוע). - שותה שתי ליטר מים ביום. - נוטל כדור אחד של קולחיצין (0.5) באופן מניעתי. האם נכון/ מותר/ רצוי ליטול באופן רציף וקבוע אף למעלה מחצי שנה ( באופן תאורטי כל יום עד לאחרית ימי)? תודה.

מנהל פורום דלקות מפרקים