דלקת מפרקים פסוריאטית

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

21/02/2015 | 13:16 | מאת: הרצל

שלום. אני בחור בן 20. בשמונת חודשים האחרונים יש לי כאבי גב בחוליות הטורקליות התחתונות. מדובר בכאב מפושט יחסית, שהתחיל בכלל מכאב נקודתי. (הכאב בגב ושאר הכאבים התחילו לאחר אימונים מסיביים בחדר כושר). בנוסף יש לי כאבים בקדמת מפרק הירך הימני, באזור מפרקי הכתפיים, בעצמות הבריח שגם מקרין לחזה שמאל, ושני המרפקים. מכיוון שיש לי פסוריאזיס בעור ישר הרופא קישר את הכאבים שלי לדלקת מפרקים פסוריאטית. לטענתו, כאבי הגב הם על רקע של פסוריאטיק ספונדיליטיס, ושאר הכאבים הם על רקע של דלקות גידים (טנדניטיס). בגלל כל הכאבים הנ"ל נשלחתי לmri של מפרקי האגן ושל עמוד שדרה מותני וגבי בחשד לa.s.ץ בmri לא נמצאה עדות לדלקת. בעקבות כל זה הומלץ לי להתחיל ליטול אתופן או ארקוקסיה באופן קבוע עם מעקב של בדיקות דם תקופתי. רציתי לשאול האם זה הגיוני לקבוע פסוריאטיק ארטריטיס כאשר לא נמצאה דלקת בmri, וכאשר אין עדות לדלקת בבדיקה הקלינית? אין נפיחות/אודם. מה עליי לעשות? שכחתי לציין שכאבי הגב ועצמות הבריח מוחשיים מאוד בבוקר, וגם אני לא נושא את הגן hla-b27 תודה רבה מראש על תשובתך.

שלום זו שאלה מורכבת במיוחד שלא כל הנתונים לפני. הבעייה נובעת שאנשים עם נטייה לדלקת מפרקים פסוריאטית חלק מהדלקת מתחיל או מוחמר עקב עומס פיזי. מעבר לזה עומס פיזי משמעותי יכול ליצור דלקת שאינה קשורה כלל לפסוריאזיס, ואם הוא מספיק קשה הוא יכול להשמע ולהיראות כמו דלקת הקשורה לפסוריאזיס. השלב הראשון לדעתי הוא מנוחה ממושכת מכל פעילות גופנית ובחינה של המצב לאחר מכן. אודם ונפיחות אינם חייבים להיות במסגרת של דלקת מפרקים פסוריאטית.

מנהל פורום דלקות מפרקים