קשר בין דלקת מפרקים בברכיים לבין דלקת מפ' בידיים

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

27/05/2014 | 08:27 | מאת: רווית

אני בת 41, אני סובלת מדלקת מפרקים ניוונית בברכיים (שלדעתי התחילה בעקבות פעילות ספורטיבית מאומצת לפני מס' שנים), וגם מדלקת מפרקים ניוונית בכפות הידיים. אני קלדנית במקצועי במשך 15 שנים. שאלתי - האם יש קשר בין שתי דלקות המפרקים האלו? בכוונתי לתבוע את הביטוח הלאומי על מחלת מקצוע ורציתי לשאול - האם יכולים להגיד לי שהדלקת הניוונית פרצה ללא קשר למקצוע שלי? וזאת בגלל שהיא קיימת גם בבירכיים שלי?

שלום 41 הוא גיל צעיר לבעיית מפרקים ניוונית אם כי אפשרי. בהחלט יתכן קשר בין הדברים כי מדובר בבעיה בסיסית של איכות הסחוס. קשה לומר מה יגידו בביטוח הלאומי. החוקים שם השתנו כעת .

29/05/2014 | 09:34 | מאת: רווית

האם זה דבר מוכר בעולם האורטופדיה "איכות סחוס" ? מעולם לא שמעתי על זה כגורם לדלקת מפרקים ניוונית, ממה שאני קראתי בגיל צעיר דלקת מפרקים ניוונית נגרמת מפציעות ספורט. ןאיך, אם בכלל, אפשר להוכיח שהסחוס לא איכותי? באיזה מובן החוקים השתנו במל"ל?

מנהל פורום דלקות מפרקים