האם יש לי גאוט?

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

10/02/2014 | 23:06 | מאת: רות

שלום אני בת 65. אובחנתי לפני 3 שנים כחולה בדלקת פרקים לאחר שהחלו לי כאבי ברכיים ופרקים נוספים בידיים וברגליים.. נטלתי תרופות נגד דלקת פרקים אך הן לא הועילו. בבדיקות כיום: ראומטואיד פקטור 47.7 (גבולות 0-15). C reactive protein 0.34 (גבולות 0-0.5). ESR 66 (גבולות 2-39). Uric acid 5.6 (גבולות 2.6-6).ב-2011 יש תוצאה של 6.7. בנוסף לכאבי הפרקים באצבעות הידיים, הרגליים והברכיים המקשים על התפקוד, ישנה גדילה של העצמות בחלק החיצוני של בהונות הרגליים (בליטה ממש רצינית המקשה על ההליכה) והידיים וישנה גם גדילה של עצמות מעל המפרקים באצבעות הרגליים בנוסף, ישנה התנפחות פתאומית של מפרק מסוים שנעשה חם למגע וכאב חזק ולאחר זמן מה יום או יומיים הכאב חולף. האם ייתכן כי אני סובלת מגאוט ולא מדלקת פרקים למרות שראומטואיד פקטור גבוה? יש לציין שכרגע אינני נוטלת תרופות נגד דלקת פרקים מאחר והן לא הועילו. אודה על תשובתכם.

שלום מהתאור שלך קשה לומר. הסבירות שלאישה עם תפקוד כליה תקין יהיה GOUT נמוך מאוד. יתכן שאת סובלת מדלקת מפרקים שגרונית אך העובדה שיש לך RF גבוה אינה לכשעצמה הוכחה לכך. צריך לראות אותך בעיקר בזמן התקף ולנקר את המפרק ולבחון את תכולת הנוזל. ניכר שראומטולוג עשוי לעזור לך.

22/02/2014 | 21:37 | מאת: רות

האם ניתן לבצע אצלך את הניקור? כיצד ניתן ליצור עימך קשר? אני מבוטחת בכללית.

מנהל פורום דלקות מפרקים