כאבים

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

18/05/2013 | 18:19 | מאת: הילה

אני בת 27 , בריאה , מידי פעם מקבלת פריחה בידיים וקילוף בקרקפת, אולם בחודשים האחרונית הקילוף מסיבי יותר ועושה לי פצעים מגירוד. לפני שלושה חודשים התחיל לי כאבים בצוואר וקשה לי לי לסובב אותו, ואז נוסף לי כאב בכתף אחת, ואח"כ בפרק יד אחת ,בצידי באגן, וזה מפריע לי לישון ולתפקד בחיי יום יום. בבדיקות שעשיתי אצל ראומטולוג ,נאמר לי כולל בדיקות דם שאצרף כאן ,דלקת פרקים על רקע פסוריאזיס, השאלה שלי האם יש כאן ודאות ,כי הוא נתן לי כדורים מפחידים בשם METHOTREXAT 2.5 5 טבליות בבת אחת פעם בשבוע. קראתי שנותנים כדורים כימוטרפיים אלו לדלקת פרקים שיגרונית ולא על רקע פסוריאזיס. אבקש את דעתך המלומדת , האם אין טיפול אחר,האם הממצא לא שונה,נא עזור לי לצאת מהפלונטר שאני נמצאת בגיל צעיר זה. בתודה ובכבוד רב, רצ"ב הבדיקות Order Comments REMARKS (GENERAL) g/dl 6.8 PROTEIN-TOTAL mg/dl 120.4 CHOLESTEROL mg/dl 89 TRIGLYCERIDES mg/dl 33 CHOLESTEROL- HDL mg/dl 69.3 CHOLESTEROL-LDL calc mg/dl 87 NON-HDL_CHOLESTEROL U/L 62 CK-CREAT.KINASE(CPK) ללא ממצא IMMUNOFIXATION % 53.5 ALBUMIN (BY EP) % 6.4 GLOBULIN ALPHA-1 % 12.5 GLOBULIN ALPHA-2 % 6.7 GLOBULIN BETA-1 % 6.0 GLOBULIN BETA-2 % 14.9 GLOBULIN GAMA. NORMAL GLUCOSE - U STRIP NEG BILIRUBIN- U STRIP NEG KETONES- U STRIP 1.032 SPECIFIC GRAV-U STRI μl/ 6.0 PH- U STRIP mg/dl 20 PROTEIN- U STRIP NORMAL UROBILINOGEN-U STRIP NEG ERYTHROCYTES-U STRIP NEG NITRITE- U STRIP .NEG LEUCOCYTES - U STRIP mg/dl 2.81 C-REACTIVE PROTEIN mg/dl 961 IgG mg/dl 247 IgM mg/dl 368.00 IgA mIU/L 3.04 TSH קיבלתי תרופה בשם ארקוקסיה ,וכשאני נוטלת אותם,הכאבים פוחתים,האם זה לא יכול להיות כטיפול במקום הכדורים המפחידים METHOTREXAT , ואם אני כן צריכה לקחת אותם ,לכמה זמן צריך לקחת? והאם זה טיפול סופי ,ז.א ריפוי מלא ?

שלום מטוטטרוקסט הוא טיפול מקובל בדלקת מפרקים פסוריאטית. המינון הניתן אינו דומה בשום צורה לכמוטרפיה. לעיתים קרובות ניתן להגיע לשליטה טובה במחלה עם שימוש קבוע בתרופה זו. התרופה יכולה להלקח שנים רבות חוץ מאשר בהריון או בחודשים שלפניו.

מנהל פורום דלקות מפרקים