פעילות גופנית

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

09/04/2013 | 23:05 | מאת: שירן

שלום ד"ר, יש לי דלקת פרקים מגיל שנתיים ובשנה האחרונה יש לי גם מים בברך. חלה החמרה בשנה האחרונה. אני ממש רוצה לעשות איזשהי פעילות ספורטיבית. האם זה מומלץ? או אולי אפילו חוגים כמו יוגה? פילאטיס? או אפילו שחיה? אשמח אם תמליץ על מה יותר ומה פחות אם בכלל. תודה רבה, שירן.

שלום ככלל פעילות גופנית בזמן שיש דלקת פעילה -פחות מומלצת. במידה והדלקת פעילה באופן קבוע יש לבחון אפשרות של שדרוג הטיפול. אם זה לא אפשרי צריך למצוא פעילות גופנית שאינה מעמיסה על המפרקים הפגועים. שחייה בדר"כ מעמיסה פחות וכמעט תמיד אפשר למצוא פעילות כלשהי במים שבה המפרקים הפגועים מועמסים פחות.למשל הליכה במים אן עבודה עם "משקולות" צפים במים.

מנהל פורום דלקות מפרקים