כאבים באגן, גב תחתון ועצם הזנב

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

19/10/2020 | 15:11 | מאת: שרון

שלום רב, בחודש מרץ התחילו לי כאבים בעצב הזנב כאשר אני יושבת וקמה מישיבה. כיום הכאבים פחתו אך עדיין יש כאב ממוקד בעצם הזנב אך זה לא ממש מפריע לשיגרה היומית. מתלווים לזה כאבי גב תחתון אחרי מאמץ. ביצעתי צילומי סי. טי ו-2 צילומי mri. תחילה חשבו שמדובר בסקרואיליאטיס אל לאחר חוות דעת שניה וצילום נוסף איבחנו שיכול להיות מדובר באוסטאיטיס קונדנסנס אילי. בקשר לכאב בעצם הזנב מצאו ממצא נגע ציסטי בחוליה מקורבת של הקוקסיקס ואובחן שיתכן שזה תהליך דלקתי על רקע שקיעת קריסטלים (cppd) השאלה שלי היא: האם הדלקת באגן יכולה לעבור מעצמה או כדאי לקחת תרופות אנטי דלקתיות? ובקשר לנגע הציסטי בעצם הזנב, מה אני אמורה לעשות עם זה?! זה אמור להיעלם מעצמו?? והאם יש אישור לעשות ספורט במצב כזה? (בצילום יש גם את העמוד שידרה המותני שלא איבחנו שם משהו מיוחד) תודה מראש שרון מצרפת קובץ של סיכום אבחון צילום הmri שלי.

שלום ניכר שהושקעה מחשבה ומאמץ רבים באיבחון. ללא המידע המקורי ובדיקה גופנית קשה לענות על השאלות.

20/10/2020 | 14:08 | מאת: שרון

תודה על המענה. מה הכוונה למידע מקורי? אני יכולה לרשום לך מה שצריך. בקשר לבדיקה גופנית, אף אחד מהרופאים שהייתי לא בדק אותי גופנית חוץ מאורתופד שהתחילו הכאבים בדק את עצם הזנב ואמר שלא מרגיש במשהו מיוחד.

מנהל פורום דלקות מפרקים