Dna ds באילו מיקרים יוצא חיובי?

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

26/08/2020 | 09:29 | מאת: ערבה שטיין

שלום רב. רציתי לדעת באילו מקרים *חוץ מלופוס* , מופיעה בדיקת דם חיובית לנוגדנים כנגד גרעין התא, dna ds. הבנתי שזה יחודי ללופוס, אבל כמו כן הבנתי שלא רק ללופוס. אשמח לתשובתך..תודה רבה. ערבה.

שלום נוגדנים ל DSDNA יחודיים ללופוס וכמעט ואינם מופיעים במחלות אחרות. בשיטת הבדיקה הקיימת המכשור רגיש במידה כזו שלעיתים התוצאה חיובית במכשיר אך בהסתכלות ידנית מתברר שהתוצאה שלילית. מקרים אלו הופכים נפוצים יותר בעידן של המכשור האוטומטי

26/08/2020 | 15:37 | מאת: ערבה שטיין

תודה על תשובתך. אני מחפשת את המחלות הנוספות, מעבר ללופוס. כמו כן, כתבת "כמעט ואינם מופיעים במחלות אחרות"- האם בכל זאת יש מחלות שתוכל לחשוב עליהם בהקשר לנוגדנים אלו? תודה לך! ערבה.

Anti-dsDNA antibodies are rarely found in patients with other disorders, including rheumatoid arthritis, Sjögren's syndrome, scleroderma, Raynaud phenomenon, mixed connective tissue disease (MCTD), discoid lupus, myositis, uveitis, juvenile arthritis, antiphospholipid syndrome, Grave's disease, Alzheimer disease, and autoimmune hepatitis

31/08/2020 | 08:16 | מאת: ערבה

תודה רבה! אז זה ממש לא לופוס לבד. תודה לך !

מנהל פורום דלקות מפרקים