תוצאות בדיקת MRI ע"ש צווארי

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

12/06/2020 | 11:50 | מאת: אביעד

שלום, רקע קצר (במידה ויש קשר): לפני כחצי שנה אובחנה אצלי קרישיות יתר (LAC חיובי ב2 בדיקות בהפרש 3 חודשים). נשלחתי לבדיקת הLAC בעקבות 2 אירועים נוירולוגיים חולפים שאובחנו כקשורים בתסמונת של כאבי ראש (ולא כ TIA, להבנתי בעיקר מכיוון שבנוזל עמוד השדרה נמצאו תאים והקליניקה לא התאימה לTIA). שאר הפאנל הראומטולוגי יצא שלילי, לרבות ANA. כעת, בעקבות עקצוצים בידיים וברגליים בעת ריצה או מאמץ, הופניתי ע"י נוירולוג לבדיקת MRI ע"ש צווארי. בתוצאות הבדיקה נכתב "ריבוי של CSF סינוביאלי במפרקים האטלנטו אוקסיפטליים דו"צ יותר מימין, ללא עדות לשינויים הרסניים בלוחיות, ככל הנראה כביטוי לשינויים אינפלמטוריים, לקורלציה קלינית". האם יש קשר בין ממצא זה לבין הLAC? האם ממצא זה אופייני ללופוס או למחלה אוטואימונית אחרת? האם נדרשות בדיקות המשך? תודה רבה!

שלום הממצאים המתוארים יוצאי דופן . המיקום הספציפי הזה הוא בתחום המומחיות של הנוירוכירורגים . יתכן שהם קשורים לכאב הראש. זהו לא מיקום מקובל להמצאות דלקת מפרקים. הממצאים של תאים בנוזל עמ"ש מחייבים קורולציה עם הקליניקה ונמצאם בתחום המומחיות של הנוירולוגיים. איני מוצא קשר ברור לנוכחות LAC.

מנהל פורום דלקות מפרקים