חיסונים בזמן נטילת מבטרה

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

09/06/2020 | 07:49 | מאת: ליה

שלום. אני אמורה לעשות חיסון להפטטיס a וטטנוס לצורך נסיעה לחו"ל. אני נוטלת מבטרה (הפעם האחרונה שקיבלתי הייתה לפני 5 חודשים). שאלתי- אחרי כמה זמן מהנטילה האחרונה של התרופה מומלץ לעשות את החיסונים? בנוסף - כמה זמן לאחר החיסון יתפתחו נוגדנים ויהיה בסדר להתחיל את הסבב הבא של העירוי?

שלום רוב האנשים מייצרים נוגדנים ברמה טובה לחיסון הפטיטיס A כבר לאחר מנה ראשונה . התגובה לכל החיסונים פחות טובה תחת טיפול ב MABTHERA. ככל שחולף הזמן מנטילת התרופה כך יש שיקום של היכולת לייצר נוגדנים. הזמן האופטימלי לחיסון הוא לפני המנה הבאה ( בדר,כ בין חצי שנה לשנה בתלות במחלה) ויש לתת כשבועיים לפחות זמן להיווצרות הנוגדנים.

כמובן שעדיף חיסון עם תגובה חלקית על היעדר חיסון כלל + ניתן לבדוק ת נוכחות הנוגדנים בהמשך.

מנהל פורום דלקות מפרקים