כאבים לא מוסברים לאורך עמוד השדרה

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

22/04/2020 | 22:37 | מאת: עמית

אחרי כ 4 שנים של כאבים יום יומיים והרבה בדיקות, רופאים ומטפלים, החלטתי לנסות להיעזר בחכמה ובנסיון של הקהילה הזאת. שמי עמית, אני בן 45 ואני סובל מכאבים מפושטים לאורך הגב והצלעות (מצוואר ועד עצם הזנב). קשה לי להסביר בדיוק את הכאב אבל זה מרגיש כמו שילוב של שרירים תפוסים יחד עם קשיחות לכל אורך חוליות עמוד השדרה. הכאב משנה מיקומים ועוצמות: כאב בצוואר שמורגש בהטייה, בכלוב הצלעות, במרכז עמוד השדרה ובגב התחתון. ניסיתי טיפולים שונים (כולל אלטרנטיביים) ועשיתי בדיקות CT ו MRI ששללו פריצה או בלט. בדיקות דם שביצעתי כמה פעמים, לא הראו סימנים של דלקת. אני די אובד עצות מהבחינה הזאת שלא מצליחים להבין מה יש לי ואני אשמח לשמוע אם מישהו פה עבר תהליך דומה ויוכל להאיר את עייני... תודה מראש לעונים :)

שלום האם פנית לראומטולוג. האם נבדקה האפשרות של דלקת מפרקים מקשחת. דלקת המערב את עמוד השדרה אינה מתבטאת פעמים רבות בבבדיקות מעבדה. אם טרם נבדקת בהקשר זה ממליץ להשלים זאת.

26/04/2020 | 11:31 | מאת: עמית

הי עודד. הייתי אצל ראומטולוג ונאמר לי שזה לא דלקת פרקים ושאין סימנים בהדמיה למחלת מפרקים דלקתית.

מנהל פורום דלקות מפרקים