דלקת מפרקים שאלה .....

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

11/11/2019 | 08:55 | מאת: שאלה

היי אני בת 23 אובחנת מלפני שנה בדלקת מפרקים ומטופלת בפרדניזון ופלקוויניל (היתי חצי שנה על מתותרקסאט והפסקתי בגלל תופעות לוואי) בבדיקות דם תמיד הופיע לי ANTINUCLEAR ana ab שלילי, ana titer חיובי 1:160 , dna הופיע 1 ולא שלילי . עכשיו בדיקת dna עלתה למספר 2 , האם יש חשד להתפתחות עתידית של לופוס? האם יכול להיות שבגלל הפסקת המתותרקסאט תהיה התפרצות של משהו אוטואימוני למרות שעדיין על פרדניזון ופלקוויניל? תודה

שלום במעבדות שונות ההתייחסות ל DSDNA שונה. ההתייחסות לתשובה היא על פי הקליניקה ( תלונות) ועל פי מדדים מעבדתיים נוספים. הפסקת המטוטרוקסט לא משפיעה על רמת נוגדנים ל DSDNA.

מנהל פורום דלקות מפרקים