דלקת מפרקים כרונית של הילדות

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

18/08/2019 | 21:30 | מאת: לי

שלום דוקטור. בני בן 2.8 שנים ואובחן כחולה בדלקת מפרקים כרונית של הילדות. מספר שאלות האם אפשר לסייע לו כטיפול תומך מבחינה נפשית? מן הסתם הוא קטנציק וצריך לקבל זריקות ותרופות לא נעימות האם יש טיפולי פיזיותרפיה שכדאי לשלב? לצערי גיגלתי וקראתי שזה יכול לפגום בהתפתחות העצמות ולגרום לנכות. אני מאוד מודאגת.. יש דרך או טיפול למנוע זאת? פרוביוטיקה מותרת בשילוב זריקת מטרו? הבנתי שהזריקה מחלישה את מערכת החיסון. יש דברים שמומלץ להימנע מהם? או להפך דברים שמומלץ לעשות כדי לחזק את מערכת החיסון? מה לגבי חיסונים לאחותו הקטנה? (כרגע בת 10 חודשים) האם אלו יכולים לסכן את בני? תודה

שלום מכיון שמדובר בילד ממש ואיני רופא ילדים בהכשרתי איני יכול לצערי לענות באופן מלא על השאלות. באופן כללי הראומטולוגים של הילדים בכל רחבי הארץ מודעים היטב לבעיות הנפשיות של הילדים וההורים הכרוכים בטיפול במחלה כרונית ומעניקים כלים להתמודדות על המחלה. הטיפול ושליטה במחלה עדיפים על היעדר הטיפול כיון שהמחלה כשאינה בשליטה גורמת להפרעה קשה בצמיחה ופוגעת במערכות אחרות מלבד השלד

מנהל פורום דלקות מפרקים