דלקת מפרקים

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

12/02/2013 | 16:04 | מאת: לינה

אני סובלת מזה 5 שנים מכאבי פרקים במפרקי אצבעות בידיים,ודלקת המפרקים מתנפחות כתוצאה מדלקת,טופלתי בפלקניל ופרדניזון,ולא עזר לי הטיפול,ידוע שיש לי עליה קלה של RF CRP ,בטיטר גבוה,יש כאבים בכפות הידיים ונפיחו אצבעות ושורש כף יד שמאל ,מתקשה מאוד בתפקיד במיוחד שאני אמא ל 3 ילדים ואני בת 32, ולאחרונה יש לי כאבים ונפיחות במרפק ימין עם הגבלה ביישור,נפיחות קלה של PIP בשתי ידיים,נפיחות בשורש כף יד ימין ובמרפק שמאל,לסיכום תמונה קלינית חשודה לדלקת מפרקים ראומטאידית, הלאחר בדיקה אצל מומחה ראומטולוגיה ומלץ לי טיפול במטוטאקסט 12.5 מ"ג פעם בשבוע,חומצה פולית 5 מ"ג פעם בשבוע ,פרדינוזון 20מ"ג ביום ,איך נראה המצב שלי,,ומה אני אעשה עכשיו,,האם במצב שלי ובמיוחד שאין ביכותי לעבוד ואיני מתפקדת כראוי אפילו בעבודת הבית שלי ,אני קמה בבוקר כמו אשה נכה עם קשיי הזזה ,הטיפול שנותנים לי לא עוזר לי ואמרו שלא אוכל להשתמש בזריקות אלה כל 6 חודשים ,ואני מרגישה טוב חודש אחד לאחר הזריקה והמצב חוזר לקדמותו ,האם אוכל להגיש תביעה לביטוח לאומי בגין תביעת נכות

שלום נשמע שאת סובלת מדלקת מפרקים. רצוי שתתחילי את הטיפול מהר ככל האפשר ותשדרגי את הטיפול אם אין תגובה. אם תפעלי בהתאם להוראות הרופא יש סיכוי טוב להכנס למצב שבו המחלה שקטה ומאפשרת לך לתפקד באופן מלא. תמיד ניתן להגיש תביעה לביטוח לאומי אבל אני מציע לך להקדיש את עיקר המרץ שלך לטיפול במחלה.

מנהל פורום דלקות מפרקים