חשד לדלקת מפרקים שגרונית

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

06/04/2019 | 18:56 | מאת: נועה

שלום ד"ר, אני חצי שנה לאחר לידה, מזה כחודשיים כאבים בפרקי שורש כף יד, בחיבור בין הכתף ליד, והתחלה של כאב קל בברך. בדיקת crp 1.63 לאחר לקיחת אטופן 10 ימים crp ירד ל0.19 אך הכאבים לא חלפו. בדיקות נוספות שביצעתי: Rf שלילי Ana titer 1:160 positive (שאר בדיקות ana וdna תקינות) Anti ccp 163 (טווח ערכי מעבדה 0-20) שאר בדיקות המעבדה - ספירת דם, כימיה תקינות. אשמח לחוות דעתך- 1. האם מדובר בדלקת מפרקים שגרונית? 2. במידה וכן האם הטיפול התרופתי הוא קשה מבחינת תופעות לוואי? 3. האם זה שהrf שלילי והccp חיובי יכול להיות שזה לא וודאי שזה דלקת מפרקים? תודה ושבוע טוב

שלום במגבלות הברורות של יעוץ "אינטרנטי" נראה כי יש סיכוי גבוה שמדובר בדלקת מפרקים. בדיקת אנטי CCP בטיטר גבוה מאד תומכת בכך ויכולה להופיע ללא RF חיובי. ממליץ לפנות לראומטולוג ולהתחיל טיפול/מעקב בהקדם.

מנהל פורום דלקות מפרקים