חשד לדלקת מפרקים שיגרונית

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

02/04/2019 | 20:26 | מאת: סאמח

ערב טוב אני סובל כמה שנים מעייפות רבה וכאבים יותר במנוחה בכפות הידיים ובגב ובעוד חלקים בגוף יש לי תת פעילות של בלוטת התריס וויטיליגו יש לי אבחנה של פיברומלגיה ועייפות כרונית . אבחנו ב 2016 לופס ואחרי כמה בדיקות שללו את האבחנה בדיקת ana בשיטה הרגילה חיובית ובשיטת הrf שלילית בסוף הגיע ראמותלוג למרפאה בקופה החולים ונתן אבחנה של דלקת פרקים נתן לי ערבה ומטוטרקסט שהעלו את אנזימי הכבד ועשו לי רע ואחרי זה התחיל בטיפול באנברל שעזר חלקית ואחרי זה הלכתי לעוד ראומוטלוג ששלל את האבחנה ואמר שבדיקות הדם לא תומכות באבחנה ושלח אותי לצילומי רנטגן שיצאו תקינות מאז אני עם תקופות שמרגיש טוב ותקופות שאני מרגיש לא טוב וכרגיל מרגיש יותר טוב שאני עושה פעילות גופנית קלה . הגאסתרו שלח אותי לבדיקת mri למעי הדק שהסיכום שלה אומר 1. סקרוזיס באספקט אילאלי של sij מימין 2. לולא גיגנום פרוקסימלי (מקטע כ 10 ס״מ) עם ממצאיםלא חד משמעיים המעלים חשד למחלה דלקתית נא לשקול המשך בירור על ידי קפסולה . הראתי את התשובה של הmri לראמותלוג שאמר שחד משמעית יש דלקת מפרקים וצריך להתחיל בטיפול ביולוגי . אם אפשר חוות דעת לבן אדם שסבל הרבה

שלום רב לאחר שהאבחנה נעה הלוך ושוב מלופוס לפיברומיאלגיה לדלקת מפרקים למחלת מעי דלקתית אני סבור שייעוץ בלי לבדוק אותך ולעבור על כל החומר לא סביר. פנה לראומטולוג שאתה מעוניין במעקב שלו ותקשיב לעצתו.

מנהל פורום דלקות מפרקים