פברומיאלגיה ראומטיקה

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

19/03/2019 | 23:17 | מאת: ריקי

מטופלת בפרדינזון מאז אוגוסט. אחרי חום מעל 38 חודש ימים. נחשדתי לטמפורל ארטריטס. ביופסיה תקינה. מטופלת במתכונת PMR. כיום פרדניזון 5 מג. ללא כאבים במפרקים. מספטמבר CRP תקין. היום בבדיקת דם ESR =47 CRP=1.4. מה התוצאות הללו אומרות?

שלום בפולימיאלגיה ראומטיקה ניתן לראות לעיתים רחוקות חום עד 38. העובדה שהביופסיה היתה שלילית אינה בהכרח אומרת שלא היה TEMPORAL ARTERITIS. המשמעות של מדדי הדלקת המעט מוגברים עדיין צריכה להיות ראשית בהתייחסות לתלונות הגופניות ושנית בהתייחס למדדים קודם לתחילת הטיפול

20/03/2019 | 13:46 | מאת: ריקי

קודם לטיפול CRP היה פי 30 . כיום מרגישה בסדר. האם הערכים ESR 47 ו CRP 1.4 נחשבים גבוהים ויש מקום לדאגה? עד לפני חודש ה CRP היה תקין.

שלום אם ישנה מגמת שיפור ואין תלונות כמובן שזה מעודד. הכל מתחיל בקליניקה ( תלונות). במידה ויש רמזים של מה שהתחיל יש לשוב לבדיקה במהירות.

מנהל פורום דלקות מפרקים