פלקווניל ומדדי אנטי ccp

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

08/02/2019 | 10:22 | מאת: ד.ח

לאחרונה אובחנתי בדלקת מפרקים שגרונית לאחר התקף ממושך )דלקת נודדת לא סימטירית) וסדרה של בדיקות דם. מדדי דלקת נמוכים (תקינים) אבל שילוב של אנטי ססיפי גבוה וראומטיק פקטור גבוה הובילו לאבחנה. החלתי טיפול בפלקווניל לפני כמה שבועות. שאלתי היא לאור ממצאי הבדיקות האם האבחנה היא סופית או שיש מקום לבחינת כיוונים נוספים? האם הפלקוויניל משפיע על מדדי האנטי ccp? ואם כן תוך כמה זמן?

שלום פלקניל עובד לאט. הוא אינו משפיע על רמת RF ואנטי CCP. רמת אנטי CCP גבוהה בהקשר של דלקת מפרקים קלינית מכוונת מאד לאבחנה של דלקת מפרקים שגרונית.

מנהל פורום דלקות מפרקים