דלקת חוליה מקשחת, כאבי ידיים

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

21/10/2018 | 00:51 | מאת: רמי

הי שלום, לפני כארבע חודשים אובחנתי עם דלקת חוליה מקשחת, בהתחלה החלו הכאבים בכפות הידיים לאחר מכן גב תחתון וגב עליון וצוואר, לאחר טיפול בברקסין הכאבים פחתו לחודש והחלו לחזור בהדרגה. כרגע אני לא לוקח תרופות בגלל שאני ניגש לבדיקת mri ונאמר עי הראומטלוג להפסיק שימוש גם בגלל mri וגם בגלל תחושות בחילה שהופיעו לי לאחרונה. הופנתי גם לבדיקת נשיפהו G6PD ורק לאחר מכן אקבל טיפול אחר. בשבועות האחרונים החלו לי כאבי שרירים והתכווצויות בידיים באמות והשריר הדו זרועי יותר ליד החיבור עם מרפק שיוצר תחושה של חולשה בידיים . וגם באיזור הלסת. האם הדלקת יכולה לגרום לתסמינים כאלו? מה ניתן לעשות עד שאסיים את הבדיקות בשביל להקל על הסבל? ביחד הכאבים גם הופיעו לי כאבי גרון ופצעים בפה לאחר בירור מעמיק עם רופא אאג שכלל סיב אופטי ופעמיים בדיקת us בהפרש של כמה חודשים נאמר שהכל היה תקין ש פרט לבלוטות שהם מוגדלות באיזור הצוואר. האם יכול להיות השפעה של המחלה על הסחוסים שבגרון? בתודה מראש

שלום דלקת מפרקים מקשחת עלולה לגרום לדלקת בגידים שונים ועל כן לכאב שאינו ממוקם בדיוק למפרק. בדר"כ יותר בגפיים תחתונות מעליונות. לגבי נוגדי כאב יש מקום לשימוש בכאלה שאינם מדכאי דלקת אך יעילותם מוגבלת. ההשפעה של ברקסין ודומין על ה MRI בטווח הקצר היא שאלה מורכבת. תתיעץ שוב עם הראומטולוג. פצעים ( אפטות) בפה יתכנו כחלק מצורות מסויימות של דלקת מפרקים מקשחת.

מנהל פורום דלקות מפרקים