עצמות הירך - כאבים מתמשכים

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

07/10/2018 | 01:31 | מאת: אני היום

בהיותי בהריון לפני 7 שנים, אובחן אצלי סימפיזיוליזיס שגרם למוגבלות קשה מבחינתי (בקושי הלכתי, נזקרתי לעזרה בקימה, ישיבה וכד ). הכאבים פחות או יותר נעלמו כמה חודשים אחרי הלידה. יש לציין שהייתי פעילה מבחינה ספורטיבית לפני ההריון, אך מאז הבעיה הזאת לא חזרתי לספורט קבוע. לפני כחצי שנה סבלתי מכאב חמור בצד הימני של הבטן. אובחנתי באפנדציט, ונותחתי באותו יום. מאז יש לי כאב עמום/חד/משתנה באותו אזור וחזרו לי כאבים בעצמות האגן (בעיקר באמצע למטה מצד ימין ). אני מתקשה לבצע ספורט כגון אירובי והדבר מגביל את התנועה בעת קיום יחסי מין (בשל הכאב ובשל מוגבלות בתנועת הרגל הימנית ימינה והחוצה ). אם אני נאלצת לעלות מדרגות, אני מתקשה בכך. וכך גם לגבי צעידה ממושכת או מאמץ פיזי אחר שנמשך יותר מכמה דקות. חזרתי גם להרגיש את העצמות האחוריות באגן כשאני יושבת על משטח קשיח. לפני יומיים התחילה לכאוב לי עצם האגן בעת הליכה או כל פעילות שאינה מנוחה. נכון לעכשיו בוצעו שתי בדיקות אולטרה סאונד לירך ולחלל הבטן ולא נמצא דבר. הרופאים טוענים שאין קשר בין הניתוח לבין הכאבים בעצמות, ויש לי תור לmri לירך הימנית בעוד כחודשיים. אני אדם מאוד פעיל, והמוגבלות בתנועה ממש מפריעה לי לאיכות החיים. אשמח לשמוע מה דעתך.

שלום את מתארת כאב "מכני" מובהק . כלומר לא נשמע מדברייך שיש בעייה דלקתית אם כי כמובן זה לא מולט. כאב המגביל תנועה סיבובית של הירך מחייב אכן בירור של מפרק הירך ו MRI זו בדיקת הבחירה. לפני תשובת בדיקה זו יהיה קשה להערכתי להתקדם לטיפול.

מנהל פורום דלקות מפרקים