דלקת מפרקים שיגרונית

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

05/08/2018 | 16:00 | מאת: ענת

בת 19 מטופלת במטרוטקאט שנתיים .ממדי הדלקת ירדו לחלוטין אין כאבים אין קשיון.אך עדין יש נפיחות עקשנית בברכיים וחום במפרק. הרופאים ממליצים להוסיף ביולוגי בטענה שהדלקת עדין פעילה. האם יתכן שדלקת פעילה אך אין כאב ואין הגבלה ?רק נפיחות ומאין נוזל בברכיים

שלום שאלה מורכבת. היעדר כאב במפרק מודלק יכול להיות ביטוי לכך שקופסית המפרק התרחבה באיטיות ועל כן מאפשרת תכולת נוזל גבוהה יותר או שהדלקת מתונה יחסית. רוב הראומטולוגים שואפים להיעדר דלקת במפרק מכיון שלאורך זמן הדלקת גורמת להרס מרכיבי המפרק. לדלקת עצמה ישנן גם השפעות ארוכות טווח על כלי הדם והכליות שגם אותם רוצוי למנוע כך שהרצון לטפל עף אף שלא כואב הוא בעל היגיון לגבי תוצאות ארוכות טווח.

13/08/2018 | 21:03 | מאת: ענת

כיצד ניתן לבדוק שאכן קופסית המפרק התרחבה ? צילום?אולטרסנד?האם ניתן לטפל בנוזל במפרקי הברך ללא הוספת טיפול ביולוגי?לא די במטרוטאקסט שאני נוטלת? .אני חוששת מאד מטיפול ביולוגי וכרגע אני ללא כאב כלל וממדי הדלקת נמוכים

מנהל פורום דלקות מפרקים