מחפ/שת חלופה לשימוש ביומירה לילדה בת 9

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

07/03/2018 | 12:50 | מאת: ליאת

שלום רב. ביתי בת ה-8.5 אובחנה לפני כשנה עם JIA פוליארטריטיס. החלה בטיפול במטוטרקסט, ולפני חצי שנה גם עם יומירה. היומירה עזרה להעלים את הכאבים ולהשתלט על מדדי הדלקת. יחד עם זאת, מאז התחלת התרופה ביתי עצבנית מאוד, וכל תופעות ADHD ואימולסיביות שקדמו לכך הוחמרו באופן משמעותי. כל הנ"ל התחיל מייד לאחר התחלת נטילת היומירה, ואני מציינת זאת כי אני יודעת שזה לא מוכר כתופעת לוואי של היומירה. יחד עם זאת, אני מחפשת חלופה לתרופה. שמעתי על שילוב של מטוטרקסט עם סלזופירין או פלקוויניל, מספיק חומר. אודה להתייחסותך.

שלום זה אינו פורום שעוסק בדלקת מפרקים בילדים. יש להיוועץ עם המומחה שרשם את התרופה

מנהל פורום דלקות מפרקים