בדיקת הבחירה לדלקת פרקים ...

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

04/01/2018 | 23:35 | מאת: אורלי

היי ד"ר עודד , רציתי לדעת מה לדעתך בדיקת הבחירה הכי נכונה לאבחון דלקת פרקים , האם בדיקות דם בלבד ? האם הדמייה כל שהיא ? אשמח אם תעזור לי , אני צריכה לעבור מיפוי עצמות והפחידו אותי ואמרו לי שזה מאוד מקרין וגם עם חומר רדיואקטיבי ושזו לא ההדמייה הכי טובה . בבקשה ממך תעזור לי בהקדם . מאחלת לך סופ"ש חמים ובטוח .

שלום אין בדיקה יחידה לזיהוי דלקת מפרקים מכיון שינם מספר סוגים. הדבר החשוב ביותר היום הוא תשאול ובדיקת המטופל. לזה נוספות בדיקות מעבדה המזהות מדדי דלקת ונוגדנים שונים ודימות על ידי US או MRI או צילום רגיל. לעיתים כיש מפרק נפוח גם מנקרים מפרק כי לבדוק את תוכן הנוזל. מיפוי עצמות אינו בדיקה טובה בדר"כ לזיהוי דלקת מפרקים אף כי הוא פופולרי מאד בקרב רופאים רבים. הבעיי העיקרית איתו זה שהוא לא מספק אבחנה אלא רק מזהה מפרקים מעורבים. את זה קל לזהות פשוט על ידי בדיקה ותשאול.

08/01/2018 | 21:10 | מאת: אורלי

היי ד״ר קמחי , היום עברתי מיפוי עצמות ואני אשלח לפה את הצילום של התשובה , להזכירך Crp ו rf יצאו תקינים , אני עם כאבי תופת ... אשמח שתקרא את תוצאות המיפוי ותעזור לי להיתקדם על מנת להגיע לאבחון

מנהל פורום דלקות מפרקים