דלקת גידים ודלקת פרקים לאישה בהריון

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

02/12/2012 | 15:40 | מאת: קארין

שלום ד"ר. אני בת 32, נמצאת בשבוע 17 להריוני השני. לפני כחודשיים סבלתי מדלקת גרון (סטרפטוקוק) וטופלתי ע"י אנטיביוטיקה זינט. בערך 3 שבועות אחרי סיום הטיפול התחלתי להרגיש כאבים חזקים בכתפיים שלאחר מכן עברו גם לכפות הרגליים. לאחר סדרה של בדיקות דם נבדקתי ע"י רופאה (ראומטולוג) בבי"ח איכילוב שמצאה כי בכתפיים וברגליים אני סובלת מדלקת גידים, ובאצבעות של כפות הרגליים זו דלקת פרקים , אני מצטטת "חשד ל biceps tendinitis" דו"צ " נפיחות וחום מקומי בקרסול ימין עם רגישות מעל גידים לטרלים ומדיאלים. רגישות מעל mtp 3,4 בשתי הרגליים .לסיכום היא כתבה "טנוסינוביטיס המערבת כתפיים קרסוליים ואצבעות כפות רגלים. ככל הנראה דלקת מפרקים פוסט סטרפטוקוקלית " . הטיפול שניתן לי על ידה הוא טיפול תרופתי ב naxin 500 מ"ג פעמיים ביום. בהתחלה חששתי מאד לקחת את הכדורים, והחלטתי פשוט לנוח שבוע ימים ולבדוק האם המצב משתפר, אך המצב כלל לא השתפר ואף החמיר. אתמול החלטתי להתחיל לקחת את הכדורים, אך עדיין עושה זאת בחשש מאד גדול. אודה לך אם תוכל להסביר לי קצת על הכדור הזה והאם לא קיימת שום סכנה לקחת אותו בזמן הריון ? בנוסף , רציתי לדעת, היות וזו הפעם הראשונה בחיי שיש לי דלקת שכזו, האם ברגע שהיא מגיעה היא הופכת להיות כרונית? ומעכשיו זה יחזור כל פעם אחרי דלקות גרון שיהיו לי בעתיד ?

שלום התרופה נחשבת לבטוחה, (במיוחד בשלב זה של ההריון). קשה לדעת לגבי העתיד מבחינת תגובה לזיהומים. מציע בכל מקרה מעקב אצל ראומטולוג

מנהל פורום דלקות מפרקים