מעבר לתרופה ביולוגית

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

27/05/2017 | 14:13 | מאת: אילן

שלום ד״ר, אני מאובחן עם דלקת פרקים מסוג פסוריאזיס. טופלתי שנתיים במטטורקסט, התחלה במינון של 10 מ״ג והגעתי עד 17.5 מ״ג. מכיוון ולא עזר באופן מלא (המשכתי להיות פעיל ב-3 אזורים) הוסיף לי הרופא גם ערבה במינון של 20 מ״ג פעם ביומיים. לאחר כ-7 חודשים לא היה שיפור והתחלתי לקחת סימפוני ביחד עם מטוטרקסט במינון של 12.5 מ״ג. היה לי חשש מהמעבר לתרופה ביולוגית בעיקר מכיוון ולא הרגשתי שמיציתי את הטיפול הכימי. האם לדעתך צריך או ניתן היה לעלות למטוטרקסט בזריקה למינון של 25 מ״ג לפני שממצים את הטיפול ? אני תוהה האם תופעות הלוואי של המטוטרקסט והערבה שהופיעו אצלי בבטן (הליכה מרובה לשירותים) לא מנעו מהתרופה להיספג כראוי מה שזריקה אולי הייתה משפרת. תודה !

שלום הטיפול בסימפוני בטוח . אם ישנה הקלה תמשיך בטיפול. כאשר תהיה הפוגה משמעותית תוכל לדון עם הרופא לגבי ירידה במינון/תדירות . תמיד אפשר לחזור לטיפול במטוטרוקסט בלבד במינון גבוה אך חשוב כאמור ראשית להכנס להפוגה.

מנהל פורום דלקות מפרקים