פסוריאטיק ארטראיטיס

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

22/11/2012 | 14:27 | מאת: מיטוש

אני בן 71 וסובל מפסוריאזיס וולגריס מגיל 11 לפני כ-15 שנה הפסוריאזיס כמעט נעלם אבל דלקות פרקים ממשיכות שמלוות בהתנפחות פרקים(הפרק חם למגע),טיפול עם קרם וולטרן וחימום עוזרים. רוב הפרקים שלי קשיחים ומוגבלי תנועה,השבוע הייתי אצל ראומטולוג והוא המליץ על טיפול שבועי של 10 מ"ג מטוטרקסט ולמחרת 5 מ"ג חומצה פולית-אני מפחד מטיפול זה בגלל ההשפעה על הכבד והכליות. נאמר לי שהדלקת לא פחות מסוכנת ללב מסכרת.אני סוכרתי ועברתי 3 צנתורים. האם פעילות גופנית/פיזיותרפיה הם פתרון מספק או פעילות בשלוב תרופות פחות דרסטיות(מה זה אנברל??) האם הארטראיטיס מסכן את הלב?

שלום דלקת המפרקים אינה מסכנת את הלב באופן ישיר. הטיפול שהוצע לך אינו קשה ואינו מסוכן. הוא מחיב מעקב סדיר אחר תפקודי הכבד. זה בסה"כ אומר לקחת בדיקת דם פעם בחודש.תמיד אפשר להפסיק את הטיפול אם ישנה תופעת לוואי או שאינו מועיל. אנברל היא תרופה טובה למצב זה אבל יכולה להינתן רק אחריניסיון מטוטרוקסט.

מנהל פורום דלקות מפרקים