....................CPK

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

19/03/2017 | 17:34 | מאת: ללא

לפני כחודש, הגעתי לערכים של CPK כ- 20,000 מאז הנני סובלת מחולשה חזקה בעיקר בחלק התחתון של הרגליים ובכפות הרגליים. לעתים, חוסר יכולת להשתמש בשרירים. שאלתי היינה, האם יש פגישה כל שהיא עקב הערכים הנ"ל. בדיקות הדם תקינות מלבד ה- creatinine 0.45 תודה רבה

שלום המידע חלקי מאד. זהו ערך קיצוני המחייב בירור אל א אם כן היה סביב פעילות גופנית קיצונית או חבלה/פרכוס. יש מקום להמשך בירור מיידי במידה ויש חולשת שרירים. פני/ה לרופא מייד.

21/03/2017 | 18:44 | מאת: ללא

היה באמת פרכוס. במשך השבוע באשפוז ה CPK היה בירידה. כעת הוא בנורמה. אך החולשה מחמירה. האם ישנו קשר למאורע? האם בגלל הערכים הגבוהים שהיו יש נזק? מה עליי לעשות? בצעתי בדיקות מעבדה, ומלבד הקריאטינין, שהינו 0.45, הבדיקות תקינות. היני בת 26 תודה

מנהל פורום דלקות מפרקים