סקרואילאיטיס ב MRI ללא עדות בבדיקות דם

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

18/03/2017 | 22:11 | מאת: עדה

שלום, אני בת 52 שבבדיקת MRI ואצל ראומוטולוג אובחנתי כסובלת סקרואילאיטיס משני הצדדים. בדיקת דם HLA תקינה לחלוטין. אני סובלת מאד בשעות הבוקר והערב מכאבים כמובן ומוגבלות בתנועה. עובדת במהלך היום בישיבה מול מחשב. לאחר שלקחתי שבועיים ארקוקסיה ולא עזר הרופא המליץ על תרופות ביולוגיות. אני קראתי על תופעות לוואי. וברצוני לברר האם יש טיפול אלטרנטיבי שיכול לעזור לפני שאפנה לזריקות ביולוגיות, או טיפול פיזיותרפי מסויים? האם הורדה במשקל תעזור? אשמח לשמוע על כל טיפול נוסף לפני הטיפול הביולוגי. בנוסף, האם עם התקדמות הגיל יש החמרה במחלה זו? תודה.

שלום הנחיות סל הבריאות הן ניסיון של 3 חודשים בשני תכשירים נוגדי דלקת שאינם סטרואידים טרם החלטה על תרופה ביולוגית. ארקוקסיה בוודאי אינה התרופה היחידה בקבוצה זו. נסי תרופות אחרות אם אין התווית נגד. בסה"כ התרופות הביולוגיות בטוחות ויעילות . תמיד אפשר להפסיק טיפול. אין פה "חתונה קתולית".

19/03/2017 | 10:13 | מאת: עדה

תודה רבה על התשובה המהירה.

20/05/2017 | 16:42 | מאת: מורי

שלום, בהמשך לתשובתך עלי להעמיק ולשאול , תרופות ביולוגיות ניתנות רק לאחר טיפול של שלושה חודשים בתרופות שאינן סטרואידיות, האם אחריהן לא מנסים תרופות סטרואידיות? או הזרקה סטרואידיות? מדוע? לפי הסברים של רופאי הובהר שטיפול ביולוגי הוא לטווח ארוך.. לא ניתן להפסיקו ביום בהיר אחד.. ובדג הוא לכל החיים, האם זה נכון??? האם לסאקרואיליטיס חד צדדי ללא SRP מוגבר ושקיעת דם מוגברת , ללא HLA-B27 גם מציעים את המהלך הטיפולי שתואר פה? בסדר הזה?

מנהל פורום דלקות מפרקים