האם לבצע סיטי לאחר ממצאי צילום רנטגן

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

28/12/2016 | 09:24 | מאת: כאבים באגן בלילה

בת 67 סובלת מכאבים חודרים באגן בעיקר בשעות הלילה מזה חודשיים . בצילום רנטגן נמצאו שינויים ניווניים קשים, עקמת ובלט חוליה ספונדילוליסטזיס L5-S1. רופאת המשפחה המליצה על סיטי. אני מתלבטת בגלל הקרינה. אודה על המלצה

ב CT אכן יש קרינה לא מבוטלת. ההחןלטה לבצע היא בהתאם לסבל ולרצון להגיע לאבחנה שתוביל להתערבות. אם אין כוונה להתערב ניתוחית הצורך ב CT מיותר. ה CT מאפשר לעיתים למצוא גם בעיות שלא חשדו בהן קודם לכן שניתן לטפל בהן.

מנהל פורום דלקות מפרקים