טיפול ביולוגי

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

09/11/2012 | 10:33 | מאת: דולב

שלום, אני בת 19, ולאחרונה (לפני 2-3 חודשים) אובחנתי כבעלת דלקת פרקים שגרונית. לאחר המלצת הרופא, התחלתי טיפול עם סלוזפירין, אך פיתחתי רגישות לתרופה וסבלתי מתופעות לוואי קשות. מלבד זאת, קיבלתי טיפול גם באתופן אך לאחר חודש לא היה שינוי בתוצאות של בדיקת הדם. הרופא שלי המליץ על טיפול ביולוגי ב50 מ"ג אמברל פעם בשבוע. רציתי לשאול מהן תופעות הלוואי של הטיפול, מהם אחוזי ההצלחה שלו ולמשך כמה זמן אצטרך לקבל את הטיפול? האם יש טיפול אחר מומלץ יותר?

שלום אנברל היא תרופה טובה לטיפול בדלקת מפרקים שגרונית. תופעות הלוואי הן מעטות יחסית ( עלייה קלה ברגישות לזיהומים). בשילוב עם תרופה נוספת הנקראת מטוטרוקסט יש לו אחוזי הצלחה טובים . ישנן אפשרויות נוספות אך הן בחלקן תלויות בבדיקות הנעבדה ושיקולים אחרים

מנהל פורום דלקות מפרקים