חשש - דלקת מפרקים שגרונית מודאגת

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

16/10/2012 | 21:00 | מאת: רעות

דר יקר, אני בת 44 ואחרי לידה בשנה וחצי. לפני כ 3 שבועות החלו לי כאבים ורגישות במפרק עליון בזרת שמאל שהתעלמתי ממנו. בימים האחרונים החלו להציק לי באותה היד גם מפרק האגודל (בבסיס) ואני מרגישה מעין חולשה בכלל המפרקים בכף היד ואת אותה החולשה מרגישה גם בכף יד ימין (לא כאב אבל שאני לוחצת על מפרקי אצבעות ימין יש מעין חולשה.). הרופא שלח אותי לבדיקות דם. crp ו esr יצא תקין אך rf יצא 22 (כשהנורמה עד 14). האם לפי תוצאה זו והתסמינים אני חולה במחלה? מה הסיכוי שזה זה? אשמח מאד על תשובתך אני מאד מודאגת רעות

שלום 3 שבועות הם זמן קצר מכדי לעשות אבחנה של דלקת מפרקים כרונית. יש לחכות כ 6 שבועות לפני שעושים אבחנה כזו. אם הסימפטומים נמשכים יתכן שיש בעייה דלקתית. גשי לראומטולוג

18/10/2012 | 10:31 | מאת: רעות

דר קימחי שלום הייתי אצל ראומטולוג שאבחן שלא מדובר בדלקת שגרונית משום שאין אודם ונפיחות ו crp ו esr תקינים וזאת למרות rf חיובי. הוא אמר שמדובר בשינויים ניווניים ושלח אותי לצילום. א. הצילום יצא תקין. וזה לא מוקדם שינויים ניווניים בסביבות גיל 40? ובכמה אצבעות בבת אחת ואיך לא נראים בצילום..? ב. האם אני יכולה להסתמך על האבחנה ששללה ב 100 אחוד שאין דלקת שגרונית? האם יתכן שמתחילה דלקת אבל אין עדין מדדים בדם וזה יגיע? תודה רבה רעות

מנהל פורום דלקות מפרקים