MTX

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

29/09/2012 | 13:18 | מאת: דוד

אני סובל מדלקת פרקים תוצאה 800.00 rheumatoid factor . כאבים ונוקשות בכפות ידיים וכאבים ברגליים מהברך ומטה. קבלתי טיפול בMTX ארבעה כדורים לשבוע. מה תופעות הלוואי של כדורים אילו ? האם יש סכנת התמכרות ? האם יש אזהרות מיוחדות לכדורים אלה? תודה

שלום זו תרופה נוגדת דלקת. אין סכנת התמכרות. תופעות הלוואי העיקריות ( לא חייבות להופיע כלל)-הפרעה בתפקודי כבד החולפת עם הפסקת התרופה, לעיתים בחילה בזמן הנטילה, לעיתים רחוקות דלקת ריאות החולפת עם הפסקת התרופה.

מנהל פורום דלקות מפרקים