מבטרה לעומת אקטמרה

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

20/09/2012 | 10:44 | מאת: רות

מזה כשנתיים וחצי אני מטופלת במבטרה. לאחר עירוי חלה הטבה בינונית לתקופה של כחודשיים ולאחר מכן המצב חוזר לקדמותו והכאבים מתגברים. בנוסף אני מקבלת מטרוטרוקסט (6 כדורים בשבוע) פרדינזון 5, פעמיים ביום פלמקויניל (סלזופרין הפסקתי). בשיחה עם הראומטולוג, הוא הבהיר לי כי אם יבקש מהקופה אישור לאקטמרה והתרופה לא תעזור, לא ניתן יהיה לחזור למבטרה. שאלתי היא, מה היתרון ומה החיסרון של אקטמרה לעומת מבטרה. אודה לכם על תשובתכם המהירה

שלום רב התגובה של אנשים שונים לתרופות שונות היא שונה. לא מסרת את כל הפרטים לגבי מחלתך. אם התגובה למבטרה לא היתה טובה בהחלט יש מקום לנסות תרופה אחרת כגון אקטמרה. יתרונה העיקרי הוא בכך שפעמים רבות ניתן להשתמש בה ללא צורך בתוספת של מטוטרוקסט.

24/09/2012 | 14:57 | מאת: רות

מזה 3 שנים שהתפרצה אצלי דלקת מפרקים שגרונית. לאחר שהומירה לא עזרה התחלתי לקבל לפהי כשנה וחצי מבטרה. בדיקות הדם מראות שקיעה בגדר הנורמה אך CRP ופקטור ראומטי גבוה (12). בנוסף, יש לי כאבים במפרקי הירכיים, הברכיים, הקרסוליים ואצבעות הרגלים והידים. וכן מפרקי הקרסוליים מאוד נפוחים. רופאת המשפחה אמרה לי כי קיימת תרופה חדשה בסל, "סימפוני" המוזרקת פעם בשבוע במרפאה, מה דעתך ? בתודה ובברכה

מנהל פורום דלקות מפרקים