מודיעין

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

18/09/2012 | 22:34 | מאת: אמא מודאגת

בני בן 19 סובל קוליטיס (U.C )מזה 6 שנים. מטופל בפנטסה. לפני כשנה וחצי החל לסבול מכאבים ברגלים לאחר מאמץ. בחודשיים-שלושה האחרונים הכאבים הפכו לדחופים יותר (פעם ימין פעם סמאל או שניהם יחד) עדכדי צליעה. בדיקות דם - מדדי דלקת מוגברים: שקיעת דם- 44 CRP-3 . בבדיקה קלינית שעשה ראומטולוג לא היו סמנים של דלקת מפרקים.לאחר מיפוי עצמות (קליטה מוגברת ב-SIJS דו"צ).MRI - מודגמת בצקת לשדית בצמוד למשטחים הפרקיים האילאיקליים של ה- SIJS דו"צ עם אי סדירות של המשטחים הקורטיקליים המחשידה לארוזיות.בנוסף מודגמת בצקת לשדית תת קורטיקלית באצטבולום משמאל. לאחר ממצאים אלו המליץ הראומטולוג על תחילת טיפול ביומרה. במקביל רופאת הגסטרושלו החליפה את הטיפול לסלזופרין 4גרם ליום. פנינו לחוות דעת נוספת והפעם נאמר לנו לא למהר לטיפול הביולוגי אלא לקחת שבוע-עשרה ימים ארקוקסיה 90 מ"ג.לגבי הסולזופירין נאמר לנו שאינו משפיע על סוג דלקת מפרקים זו.רופאת הגסטרו בכל זאת המליצה להמשיך עם הסלזופירין. בינתיים שיפור גדול בכאבי הרגלים אך הרגשה כללית לא טובה, הופנה לצילום עמו"ש צווארי, מותני ואגןמכוון ל-SIJS . בשבועיים האחרונים פיתח חום נמוך עם נפיחות בלוטת לימפה או רוק. בבדיקת דם LYMF נמוך. הוחלט לחזור לפנטסה. 1. האם יש רופא שמומחה לשתי הבעיות ויכול לטפל בו ולא נצטרך להיות בין שני רופאים? 2. קצת מבולבלת - מצד אחד שמחה שאולי יוכל להסתדר בלי התרופה הביולוגית אך מאידך חוששת שבינתיים יווצרו נזקים בלתי הפיכים במפרקים. אודה לחוות דעתך.

שלום את מבולבלת לא לחינם. לצערי לא תמיד הראומטולוג והגסטרואנטרולוג מתואמים. הבעייה סבוכה כיון שלכל אחד ראייה שונה מעט. הדלקת באגן ( במפרקי ה SACROILIAC ) אינה מגביה ל PENTASA או לסלזופירין. הכאבים במפרקים האחרים כן יכולים להגיב לתרופות אילו. תרופות כגון HUMIRA ו REMICADE ו SIMPONI מטפלות הן בדלקת המפרקים באגן והן בדלקת המפרקים בידיים וברגליים. התגובה של המעי ב UC משתנה מאדם לאדם וצריך לבחון אותה.

מנהל פורום דלקות מפרקים