חומצה פולית לא לפני ההריון

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

04/11/2020 | 19:25 | מאת: טל

שלום, בבדיקה שגרתית אצל הגניקולוג התגלה ביוץ עם זקיק מוביל ולכן נעשה ניסיון להרות באותו היום. מאותו היום נטלתי חומצה פולית, אך לא 3 חודשים קודם לכן כפי שמומלץ בכל מקום. כמה זה נורא ליטול את החומצה הפולית רק מרגע ההתעברות ולא 3 חודשים לפני ההריון? מה הסיכון? מה אפשר לעשות? חרדה נורא.

אכן ההמלצה היא ליטול חומצה פולית 3 חודשים לפני ההריון. בכל מקרה הקפידי מעכשיו ליטול בקביעות. בנוסף לחומצה פולית מומלץ ליטול יוד, ויטמין די וברזל. בנוגע למינונים התייעצתי עם רופא הנשים שלך. בהצלחה.

05/11/2020 | 09:54 | מאת: טל

אני יודעת שזו ההמלצה לכן אני לחוצה כל כך. שאלתי היא כמה רב הנזק בכך שזה רק מתחילת ההריון ולא לפניו.

אני מבינה אך איני יודעת לענות לך לצערי, ממליצה לך להתייעץ עם רופא הנשים שלך. המון בהצלחה .

13/11/2020 | 13:45 | מאת: Embryonic

ככל שרמת הפולאט בדמך הייתה תקינה סביב תקופת ההתעברות, לא ייתכן שנגרם נזק לעובר כתוצאה מחוסר פולאט. ההמלצה לתיסוף נועדה למנוע התכנות של נזקים כתוצאה מחוסר. מעבר לכך, ספיגת חומצה פולית נמוכה במרבית האוכלוסיה וייתכן שאף מסוכנת ביחס לפולאט, הוא הצורה הטבעית המצויה במזון. ניתן להשיג תוסף פולאט.

מנהל פורום תזונה בהריון