ויטמינים אומגה 3 וגלטין

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

20/10/2019 | 09:25 | מאת: ספיר

היי הרופאה לא מאמינה בתוספי תזונה לכן לא יכלה להביא את דעתה האם אפשר לצרוך אומגה 3 וגלטין של סולגאר? אני בשבוע 12 ו4 צורכת 4 חומצה פולית לא מקפידה על תפריט דגים במהלך השבוע יותר עוף ובקר וקטניות בריאה בדרך כלל

הוויטמינים והמינרלים שיש ליטול בהריון הם חומצה פולית, ברזל, ויטמין D ויוד, עפ המינונים המקובלים או עפ המינון שנקבע עי רופא/ דיאטנית. כמובן באם יש חוסרים עפ בדיקות דם יותאמו תוספים נוספים רלוונטיים על רופא/ דיאטנית. אומגה 3 הראתה במחקרים יתרון בנטילתו בטרימסטר השלישי בהקשר של התפתחות המוח אך הוא אינו בגדר המלצה גורפת להריון לעומת האחרים שהזכרתי. במידה ואינך צורכת בממוצע 2 מנות דג בשבוע, ניתן ליטול אומגה 3 להריון. ג׳לטין- אין שום המלצה.

22/12/2019 | 14:54 | מאת: הילה

היי. אני שותה אומגה 3 כחלק מתוסף התזונה של פרנטל לנשים בהריון. יש דרך לוודא שהקפסולה נקיה ממתכות כבדות?... יש פיקוח על הנושא בארץ? תודה

האמת שאני לא יודעת לענות לך מה רמת הפיקוח על התוספים. כדאי לפנות עם השאלה לחברה ממנה את קונה את התוסף .

מנהל פורום תזונה בהריון